Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

13 ασθενείς κινδυνεύουν με τύφλωση,λόγω μόλυνσης σε κλινική των Σερρών


Με γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης 13 άτομα που υπεβλήθησαν σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της ιδιωτικής κλινικής, παρότι η εγχείρηση είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, εντούτοις οι ασθενείς παρουσίασαν φλεγμονή την επόμενη μέρα της επέμβασης. Και οι 13 ασθενείς είναι καλύτερα στην υγεία τους σύμφωνα με τον ιατρό.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην ιδιωτική κλινική να σταματήσει μέχρι νεωτέρας τα χειρουργεία.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Δεδομένα λοιπόν τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. ωστόσο στο παρελθόν δεν υπήρχαν ανάλογα περιστατικά με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτήματα για το κύρος και την εκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών...


«Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε νέα συμπληρωματική επέμβαση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του μικροβίου, αλλά όλοι θα αντιμετωπίσουν κάποιο βαθμό απώλειας όρασης μικρότερο ή μεγαλύτερο», ανέφερε στην «Κ» η αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Καρατάσου.

Οι οικογένειες των ασθενών αναμένεται να προβούν σε καταγγελίες με σκοπό τη δικαίωση για την πιθανή τύφλωση των συγγενικών τους προσώπων...Να σημειωθεί πως πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των ιατρών που βρέθηκαν στη κλινική των Σερρών είναι εγγεγραμμένος στο Ε.Σ.Υ. είδηση που εφόσον επιβεβαιωθεί θα προκύψει δικαστική παρέμβαση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου