Σελίδες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το χρονικό ενός προαναγγέλθεντος θανάτου...Ενός ολόκληρου λαού...


Οι εθνοπατέρες της Μεταπολίτευσης οραματίσθηκαν την παλιγγενεσία του έθνους,μόνο που αυτή περνούσε μέσα απ'τη δημιουργία στρατιων μισθοσυντήρητων καθολικά υποταγμένων σ'αυτο που ορίζεται βαθύ κράτος,κατασπατάληση κοινοτικών κονδυλίων και κρατικών επιχορηγήσεων κι όλα αυτά γιατί πολύ απλά τα λεφτά πολλοί εμισησαν την εξουσία όμως ουδείς..Γκρουεζάκια ορίστε το αποτέλεσμα της αλλοτρίωσης σας...Το όπλο της του λαού δεν θ'αργήσει να στραφεί κατά πάνω σας...
Πολιτικοί άλλοτε λαοπλανοι και άλλοτε ανδρείκελα θλιβερά υποχείρια στις βουλές των ισχυρών του κόσμου..Κι ένας λαός πνευματικά ακρωτηριασμένος και ανάπηρος έχοντας απολέσει και τις τελευταίες του ηθικές αντιστάσεις μετατρέπεται σε ισχυρό σύμμαχο της καθεστηκιυας τάξης που σαν αδηφάγο τέρας κατασπαραζει ελευθερίες και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ετών..
Δε ζητούν θυσίες οικονομικές,αλλά ανθρωποθυσίες..Τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας ει ναι μόνο τα προεόρτια γι'αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν..Ας σταματήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα,καθ ως είμαστε,όλοι μας συνένοχοι με την ανοχή και την εξυπηρέτηση των τραγικών συμφερόντων του μικρόκοσμου μας που τόσο ευλαβικά τηρούμε αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες..
Ανομία,ατιμωρησία,επιλεκτική εφαρμογή των νόμων..Μα στ'αληθεια για ποια δημοκρατία μιλάμε?Προφανώς για το πολίτευμα εκείνο που ορισμένοι είναι "περισσότερο ίσοι" από τους υπόλοιπους. Προσπαθώ να πείσω τους μαθητές μου να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει,με γνώμονα πάντοτε την ηθική,την ακατάπαυστη προσπάθεια και την υπομονή..Ουτοπικές αντιλήψεις..
Να μιλήσουμε για ελπίδα,για προσαρμογή σ'ενα καλύτερο μελλον...Αμφιβαλλω...Θα χρησιμοποιήσω αντι επιλόγου μια ρήση του μέγιστου Ινδού πολίτικου Μαχάτμα Γκάντι:Η Βια φέρνει Βια κι αυτή με τη σειρά της ακόμα περισσότερη Βια...Η θρυαλλιδα της κοινωνικής επανάστασης επιτέλους έσκασε..Άρχοντες και αυλικοί,η ώρα της αλήθειας έφτασε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου